Fra kommunalpolitik og Christiansborg til grøn transport: John Dyrby Paulsen bliver direktør i Dansk e-Mobilitet

PORTRÆT
John Dyrby Paulsen

Den socialdemokratiske tidligere borgmester og folketingsmedlem sætter sig fra 22. februar i direktørstolen for Dansk e-Mobilitet. ”Grøn omstilling er det vigtigste overhovedet at beskæftige sig med”, siger han om sin motivation.

Det er den helt rigtige hylde, og havde han for to måneder siden fået muligheden for selv at designe og skræddersy et nyt job, kunne han ikke have gjort det bedre.

Sådan beskriver John Dyrby Paulsen, tidligere socialdemokratisk borgmester i Slagelse Kommune og tidligere folketingsmedlem for S, sit kommende job som direktør for Dansk e-Mobilitet.

– Der er slet ingen tvivl i mit sind: Grøn omstilling er den vigtigste dagsorden overhovedet uanset indgangsvinkel, og transportområdet passer perfekt til mig, siger han og henviser til sin kommunalpolitiske baggrund.

– Som kommunalpolitiker finder man hurtigt ud af, hvor stor indflydelse kommunalpolitik har på den grønne omstilling. Det er kommunerne, der skal finde plads til ladestandere, til vindmøller, til solceller. Til kommunale elbiler og elbusser. Og jeg ved, hvordan en kommune arbejder, så det kan jeg tage med mig til Dansk e-Mobilitet, siger John Dyrby Paulsen.

Vi glæder os til at byde John Dyrby Paulsen velkommen som ny direktør i Dansk e-Mobilitet. Med hans mange års erfaringer fra politisk og organisatorisk arbejde og et drive for at gøre en positiv forskel for den grønne omstilling på transportområdet, kan han blive en stor gevinst for branchen. Jeg er sikker på, at han med sin høje faglighed kan være med til at bane vejen for en saglig debat om udbredelsen af elbiler og basere fremtidens branche på fakta og ordentlighed.
Casper Kirketerp-Møller, CEO, Clever og bestyrelsesformand for Dansk e-Mobilitet

Hastigheden skal op

JOHN DYRBY PAULSENS TRE FOKUSOMRÅDER

1. Ladeinfrastrukturen skal på plads
Udbygningen af infrastrukturen skal op i fart og skal være på forkant med antallet af elkøretøjer. Dansk e-Mobilitet skal arbejde for at rammerne er på plads.

2. Fakta på plads, fx om brugen af elbiler
Den grønne omstilling skal bases på fakta. Vi skal fx punktere myterne om rækkevidden for elbiler. Langt de fleste har et køremønster, hvor man ikke behøver være bekymret for rækkevidden. Alle vane kan ændres – også dem, der handler om at fylde brændstof på sin bil – når blot vi sørger for en meget nemmere adgang til at lade elbilerne.

3. Mere vedvarende energi
Vi har brug for grøn strøm og masser af det, så der er brug for langt flere vindmøller og solceller.

John Dyrby Paulsen kalder den grønne omstilling for en holdsport og sig selv en holdspiller. Ingen kan klare det store træk selv. Heller ikke selv om det lige nu føles, som om man løber en åben dør ind.

– Grøn omstilling er en stor dagsorden, og det er en dagsorden, mange flokkes om. Vi rider lige nu på en bølge, og omstillingen sker rundt om os. Men det skal gå hurtigere. Hastigheden skal op, siger han.

– Man kan godt få en tryg fornemmelse af, at alt kører på skinner, men vi er jo i virkeligheden på kravlestadiet. Så vi skal skubbe på. Hele tiden. Og vi skal gøre det med fakta i orden. Vi skal arbejde for flere elbiler, mere el i offentlig transport, flere ladestandere, hurtigere opstilling af vindmøller og solceller. Og jeg glæder mig stort til at bidrage i samarbejde med det stærke hold i Dansk e-Mobilitets bestyrelse og med Dansk Energi.

For de kommende generationer

Privat er John Dyrby Paulsen gift, han har tre voksne børn og bor i Korsør med udsigt over vandet, hvilket i sig selv kunne give motivation til at arbejde for grøn omstilling og bekæmpe klimaforandringerne. Men skal John Dyrby nævne én privat grund til sit ønske om at arbejde aktivt med grøn omstilling er det nok snarere, at han har fire små børnebørn.

– Det lyder måske søgt, men det at få børnebørn sætter alting i et helt nyt perspektiv. Begrebet ”grøn omstilling” får en helt ny og meget konkret betydning, når man pludselig kan se ud over to generationer: Vi skylder simpelthen vores børn og børnebørn at gøre noget aktivt for at bekæmpe klimaforandringerne, og Danmark kan være med til at vise vejen, siger John Dyrby Paulsen.

OM John Dyrby Paulsen
  • Født 12. juli 1963
  • Uddannet cand.polit. fra KU og HD-Udenrigshandel fra CBS
  • Siden 2014 byrådsmedlem for S i Slagelse Kommune – fra 2018-2022 som borgmester
  • Socialdemokratisk folketingsmedlem 2005-2015 – med ordførerskaber indenfor forsvar-, finans- og skattepolitiske områder.
  • I det civile liv har John Dyrby Paulsen været ansat hos bl.a. Deloitte, Vestsjællands Erhvervsråd og KL Kommuneinformation