Tidligere S-borgmester bliver ny direktør for Dansk e-Mobilitet

Pressemeddelelse
John Dyrby Paulsen

Slagelses tidligere borgmester og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, John Dyrby Paulsen, er ny direktør for Dansk e-Mobilitet. Et fantastisk match, siger bestyrelsesformand Casper Kirketerp-Møller om den kommende direktør.

Dansk e-Mobilitet får fra 22. februar ny mand i direktørstolen, og det bliver Slagelses tidligere socialdemokratiske borgmester John Dyrby Paulsen, der overtager posten.

– Det er på alle måder en drømmestilling for mig. Der er slet ingen tvivl i mit sind: Grøn omstilling er den vigtigste dagsorden overhovedet uanset indgangsvinkel, og transportområdet passer perfekt til mig, siger han og henviser til sin kommunalpolitiske baggrund.

– Som kommunalpolitiker finder man hurtigt ud af, hvor stor indflydelse kommunalpolitik har på den grønne omstilling. Det er kommunerne, der skal finde plads til ladestandere, til vindmøller, til solceller. Til kommunale elbiler og elbusser. Jeg ved, hvordan en kommune arbejder, så det kan jeg tage med mig til Dansk e-Mobilitet, siger John Dyrby Paulsen.

John Dyrby Paulsen er cand.polit. og CBS-uddannet i udenrigshandel og har samtidig en lang politisk karriere. Ud over sit kommunalpolitiske virke medbringer han ti års erfaring som socialdemokratisk folketingsmedlem i bagagen. I det civile liv har han bl.a. været sekretariatsleder i Vestsjællands Erhvervsråd og chefkonsulent hos Deloitte.

– John Dyrby Paulsen besidder alle de egenskaber, vi har ledt efter i vores søgen efter en direktør og er et fantastisk match for Dansk e-Mobilitet. Vi glæder os, både på den grønne omstillings- og Dansk e-Mobilitets vegne, til at få ham med ombord, og til at vi sammen kan skubbe på udviklingen af en grønnere transport, siger Casper Kirketerp-Møller, bestyrelsesformand for Dansk e-Mobilitet.

OM John Dyrby Paulsen
  • Født 12. juli 1963
  • Uddannet cand.polit. fra KU og HD-Udenrigshandel fra CBS
  • Siden 2014 byrådsmedlem for S i Slagelse Kommune – fra 2018-2022 som borgmester
  • Socialdemokratisk folketingsmedlem 2005-2015 – med ordførerskaber indenfor forsvar-, finans- og skattepolitiske områder.
  • I det civile liv har John Dyrby Paulsen været ansat hos bl.a. Deloitte, Vestsjællands Erhvervsråd og KL Kommuneinformation
  • Privat er John Dyrby Paulsen gift, har tre voksne sønner og er bosat i Korsør.