På rette spor mod én million elbiler i 2030

Fremskrivning mod 2030 - tom feb 24- Tracker

Regeringen satte i slutningen af 2020 en ambition om, at der i 2030 skal køre én million grønne biler på de danske veje. Selvom ambitionen inkluderede pluginhybridbiler, er Dansk e-Mobilitets ambition og forudsigelse, at der vil være over én million rene elbiler på vejene i 2030.

I slutningen af 2021 blev der med mere end 57 % af det samlede bilsalg slået rekord for salget af biler, der kører helt eller delvist på strøm. Selvom salget ikke siden har ligget lige så højt, viser en ny fremskrivning fra Dansk e-Mobilitets analysechef, Søren Jakobsen, at vi fortsat er på vej mod én million elbiler i 2030. Og det er vel at mærke uden at inkludere pluginhybridbilerne, der i nyere tid har fået sat spørgsmålstegn ved hvor grønne de i virkeligheden er.

”Selvom det samlede bilsalg har været faldende bl.a. pga. global mangel på mikrochips, ligner det altså fortsat, at vi når op på én million elbiler i 2030, og vi kommer muligvis til at se endnu flere elbiler, når der kommer styr på forsyningskæden,” siger Søren Jakobsen, analysechef ved Dansk e-Mobilitet.

Samtidig ses et markant fald i biler, der kører på fossile brændsler, der peger mod én million færre fossilt drevne biler i 2030. Søren Jakobsen understreger dog, at salget af benzin- og dieselbiler også forventes at stige, når forsyningskæden igen stabilisere sig.