Norlys laver milliardinvestering i ladestandere

Opladning af elbil

Foto: Malene Dissing

Med flere og flere elbiler på markedet opstår der også et behov for flere ladestandere. Den observation har energi- og telekoncernen Norlys også gjort sig og lavet en milliardinvestering i offentlig ladeinfrastuktur, der skal resultere i flere tusinde ladestandere de næste år.

”Der er et kæmpe potentiale, og vi er glade for, at der er flere, der spotter det hul, der fortsat er i laderstandermarkedet. Den skærpede konkurrence på markedet bidrager til bedre priser for forbrugeren og fungerer samtidig som en booster for den grønne omstilling af bilparken”, siger Søren Jakobsen, analysechef ved Dansk e-Mobilitet, der glæder sig over initiativet.

Norlys har længe leveret ladeløsninger til både privat og erhverv og har tidligere meldt ud, at de vil opsætte 300.000 ladere i private hjem inden 2030. Og med den seneste investering, vil de så udbygge med en udrulning af offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur.

”Vi tror på, at det både er en god kommerciel business, og vi tror på, at det hjælper med at understøtte den grønne omstilling,” siger Mads Brøgger, direktør i Norlys Energi. ”Vi skal være kloge nok til at etablere den rigtige lader til det rigtige behov. Der er superstor forskel på hvilken lader, man har brug for. Vi vil gerne sikre, at man får den rigtige lader til den rigtige situation og den rigtige placering.”

Norlys forventer, at deres investering udmønter sig i ca. 3000 hurtig- og lynladestandere over de næste tre år med de første 100 i drift allerede til sommer. Det præcis tal er dog svært, da prisen varierer efter hvilke typer af ladestandere de opsætter.

Det er nu, man skal investere – mens der stadig er plads på markedet.
.Søren Jakobsen, analysechef ved Dansk e-Mobilitet

”Med den nuværende efterspørgsel, regner Energistyrelsen i deres nyeste klimafremskrivning med 740.000 rene elbiler i 2030, men det kan sagtens blive endnu flere. Derfor er der brug for alle de ladestandere vi overhovedet kan få sat op. Og det er nu, man skal investere – mens der stadig er plads på markedet”, insisterer Søren Jakobsen.